Din Eğitimi Anabilim Dalı - Serinsu, Mehmet Enis (Felsefe ve Din Bilimleri Rehberi, 2024)
Çalışmada, araştırmacılara rehber olması bakımından Din Eğitimi Bilim Dalı tanıtılmıştır. Din Eğitimi Bilim Dalı sahasının tanınmasına imkan sağlayan bilgiler beş başlık altında toplanmıştır. Bu başlıklar şunlardır: 1.Tarihi ve Kurucu İsim, 2. Araştırma Konuları ve Yöntemi, 3. Temel Kaynaklar, 4.Din Eğitimi Anabilim Dalı’nda Lisansüstü Eğitim, 5.Din Eğitimi Anabilim Dalı’nda Yayın Yapan Akademik Dergiler, 6. Diğer İlahiyat Bölümleriyle İlişkisi, 7. İlahiyat Dışındaki Disiplinlerle İlişkisi, 8. Türkiye Dışında Din Eğitimi Anabilim Dalı.