‘Aileyi Tehdit Eden Cinsel Yönelimlere Fıkhî Bakış’ İsimli Tebliğin Müzakeresi - Erkoç Baydar, Tuba (Cinsiyet Sorunu ve Aile, 2024)
Rahman ve Rahim olan Allah’ın Adıyla Kıymetli başkanım ve hocalarım, muhterem hazirûn, Öncelikle sizi Allah’ın selamıyla selamlıyorum. Konuşmalarıma başlamadan önce Filistinli kardeşlerimizi anmak istiyorum. Masum insanların vefat etmesine, evlerinin yıkılmasına ve bir halkın yerinden edilmesine neden olan bu insanlık trajedisinin ve savaş suçunun bir an önce bitmesi ve Filistin halkının felaha kavuşmasını, bir daha ay-nı şeyleri yaşamadan mutlak zafere ulaşmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Sempozyum davetiniz için organizasyon ekibine teşekkür ederim. Bu tür bilimsel etkinlikleri düzenlemek yorucu olmakla birlikte farklı disiplinlerden araştırmacıların bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaştıkları, yeni fikirler ürettikleri önemli platformlardır. Özellikle cinsiyet meselesi, disiplinler arası bir şekilde ele alınması ge-reken hassas ve önemli bir konudur. Bu programın da böyle bir platform olmasını ve konuyla ilgili çalışmalara önemli katkılar sunmasını diliyorum. Sempozyumun başarı-lı bir şekilde gerçekleşmesinde emeği geçen herkese, özellikle bu programı düzenle-yen KURAV’a ve Uludağ İlahiyat’a tekrar teşekkür ederim.