‘Hz. Peygamber (s.a.v.) ve Liderlik’ Bildirisi Müzakeresi - Yavuz, Yusuf Sevki (Din ve Liderlik, 2024)
Kur’ân Araştırmaları Vakfı (KURAV) Din ve Liderlik gibi önemli bir meseleyi çalıştay konusu yapmakla, bu çok önemli problemin incelenmesini ülkemiz bilim camiasının dikkatine sunmuş oldu. Bu isabetli konuyu gündeme getirmesi vesilesiyle yöneticilerini tebrik ediyor ve teşekkürlerimi sunuyorum. Bu konuda ilk çalıştay olması itibariyle her bir konuyu derinliğine inlemenin mümkün olmadığında şüphe yoktur. Bu çalıştayda inceleme konusu yapılan tebliğlerden her birinin detaylı olarak araştırılması ve varılan bilimsel sonuçların insanımızı doğru bir bilimsel mecraya yönlendirmesi muhakkak ki önemli bir boşluğu dolduracaktır. Sunulan tebliğlerin değerlendirilmesiyle ilgili olarak şunları söylemek mümkündür: Prof. Dr. Adem Apak tarafından kaleme alınan ve önemli tespitleri içeren bu tebliğ genellikle Siyer literatüründen hareketle inşa edilmiştir. Oysa Kurân’da Hz. Peygamber ile ilgili pek çok âyet bulunmaktadır. İlgili âyetler tespit edilerek onun dînî ve dünyevî liderliğinin örnekliği belirlenebilir. Tebliğde bir eksiklik olarak görülen bu hususun ikmal edilmesi halinde metnin daha kuşatıcı hale geleceğini düşünüyorum.