‘Hz. Peygamber (s.a.v.) ve Liderlik’ Bildirisi Müzakeresi (Din ve Liderlik, 2024)
Türkiye akademyasında tarih konusunda iyi bir konumu ve birikimi bulunan Adem Apak hocanın Hz. Peygamber’in liderliği etrafında sunduğu bildiri, hem muhteva hem de değerlendirme açısından son derece kıymetli bilgiler ve düşünceler içermektedir. Adem Apak hoca, bildirisini Hz. Peygamber’in Mekke hayatı ve Medine’ye intikal süreci ve bu süreçte yaptığı Akabe biatları gibi faaliyetlerine değindikten sonra esas olarak bildiriyi Medine’de devlet adamı ve askeri kişiliği üzerine bina etmiş görünmektedir. Bu çerçeveden olmak üzere bildiriyi Dahili Siyaset, Dış Siyaset ve Savaş Yönetimi şeklinde üç başlık altında kurgulamış ve konuyu işlemiştir.