İmâm-ı A’zam Ebû Hanîfe Üzerine Şiirler - Ay, Mehmet Emin; Bal, Mikdâd; Erdoğan, Mehmet; Kara, Mustafa (İmâm-ı Azam Ebû Hanîfe ve Düşünce Sistemi, 2025)
Prof. Dr. Mustafa Kara’nın Sempozyum için tarih düştüğü şiir: Onlar mermi atıyor, sevgiyle anan biziz Onlar ateş saçıyor, yarayı saran biziz Asırlardır dünyaya ilmiyle yol gösteren İmâm-ı A’zam’ı da bağrına basan biziz İlim ve tefekkürde kadîm bir meş’alemiz Bombalarla dövüldü o tarihî türbemiz Türbedârın feryâdı tarihi gösteriyor, Bağî değil, “BAĞDÂDÎ’DİR EBÛ HANÎFEMİZ” 1424 Prof. Dr. Mustafa KARA - Bursa, 2003 İmâm-ı Şâfiî’nin İmâm-ı Âzam için “Dîvân” adlı eserinde yazmış olduğu şiir: أبو حنيفة لقد زان البلاد ومن عليهاإمام المسلمين أبو حنيفةبأحكامٍ وآثار وفقهٍكآيات الزبور على الصحيفةفما بالمشرقين له نظيرولا بالمغربين ولا بكوفةفرحمة ربنا أبداً عليهمدى الأيام ما قرئت صحيفة Ebû Hanîfe Şehirleri ve halklarını süsleyip durdu, ‘Müslümanların İmamı’ Ebû Hanîfe… Sayfalar üzerine yazılı Zebûr ayetlerine benzeyen Hükümlerle, verdiği eserler ve derin anlayışı ile… Ne Doğu’da bir dengi vardı onun, Ne Batı’da ve ne de Kûfe’de… Rabbimizin rahmeti, sonsuza dek üzerine olsun, Yazıp da geride bıraktığı eserleri okunduğu sürece… İmâm-ı Şâfiî ŞİİRİ DİNLE: Yorum ve Tasarım: Prof. Dr. Mehmet Emin Ay Ses Kayıt: Recep Tuna, Stüdyo – Bursa, Ekim 2003