TSBS Bildiriler Dergisi - Dr. Abdullah Demir; Demir, Abdullah (2025)
TSBS Bildiriler Dergisi (ISSN 2980-3543), sosyal bilimler alanında gerçekleştirilen kongre ve sempozyumlarda sunulan bildirilerin bilimsel tam metinlerini yayımlamayı hedefleyen bir dergidir. Dergi, özgün ve yenilikçi araştırmaları akademik dünyaya kazandırmayı, sosyal bilimlerin farklı disiplinlerinde bilgi birikimini artırmayı amaçlamaktadır. Araştırmalar, geniş bir yelpazede yer alan konuları kapsayacak şekilde, sosyal bilimlerin çeşitli alt alanlarında yer alan teorik, ampirik ve metodolojik katkıları içermektedir. Derginin nihai amacı, bilimsel nitelikteki bildirilerin, kör hakemlik süreci ile değerlendirilip yayımlanarak Web of Science Bildiriler İndeksine dâhil edilmesidir.Derginin kapsamı, sosyal bilimlerin tüm alanlarını içermektedir. Bu alanlar arasında, fakat bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla şunlar yer almaktadır:• Psikoloji• Sosyoloji• Eğitim Bilimleri• Felsefe• Dilbilim ve Dil Eğitimi• Sosyal Hizmetler• İlahiyat• İnsan Hakları ve Etik Çalışmaları