Oku Okut Press reserves the right to publish and distribute the book. Permission from the publisher is required for any commercial use.
- TR
Chapter Page
‘Hz. Peygamber (s.a.v.) ve Liderlik’ Bildirisine İtirazî Bir Derkenar
Authors
- TR
Summary
Düzenlediği sempozyum, çalıştay ve konferans boyutlu ilmî toplantılar ve yayımladığı eserler ile İslâmî ilimlerin canlılığına katkı sunmaya devam eden Kur’an Araştırmaları Vakfı, bu defa yine çok önemli bir konuyu, Din ve Liderlik meselesini müzakereye açmış bulunuyor. Medyûn-i şükran olduğumuz bu sürekli ve nitelikli çalışmaları dolayısıyla KURAV’ımızı gönülden tebrik ediyor, çalıştayın kıymetli katılımcılarını muhabbetle selamlıyorum.
Hz. Peygamber’in maddî-dünyevî bir iktidar yani devlet hedefi yok muydu?
Müzakere sadedinde, değerli dostum Prof. Dr. Adem Apak Bey’in özlü tebliğine itirazî bir derkenar edeceğim.
Tebliğin hemen ilk sayfasında “Esasında Allah Rasûlü (s.a.v.) hiçbir zaman maddî-dünyevî bir iktidar hedefinde olmamıştır. Bu da hemşehrilerinin kendi putlarına dil uzatmama koşuluyla ona Mekke riyasetini teklifi götürdüklerinde, onun “Güneşi sağ elime ve ayı da sol elime verseniz, yine de davamdan vazgeçmem!” demesinden açıkça anlaşılır… Ancak Medine dönemindeki şartlar ve daha önce Mekke döneminde karşı karşıya kaldığı problemler onun için devleti zorunlu kıldığı için hicretten sonra Medine’de bir devlet oluşumuna gidilmiştir” denmektedir.
Copyright
Copyright (c) 2024 Oku Okut Press
ePub License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Downloads
Publication Information
-
Publication TypeChapter
-
Volume
-
Pages201-203
-
Published15 August 2024
-
Series
-
Series Position5
-
Categories
Yaman, Ahmet. “‘Hz. Peygamber (s.a.V.) Ve Liderlik’ Bildirisine İtirazî Bir Derkenar”. Religion and Leadership. ed. Cağfer Karadaş - critical ed . 5/201-203. Social Sciences Proceedings. Ankara: Oku Okut Press, 2024. https://doi.org/10.55709/okuokutyayinlari.274